flunssa huimaus

By | 15 huhtikuun, 2023

Flunssa ja huimaus: miksi ne liittyvät toisiinsa?

Flunssa on yleinen tauti, joka vaikuttaa suureen osaan väestöstä ja aiheuttaa yleensä oireita, kuten kurkkukipua, kuumeilua, yskää ja nenän tukkoisuutta. Huimaus voi myös seurata flunssaa, ja se voi lisätä potilaan epämukavuutta. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin syitä, miksi flunssa ja huimaus voivat liittyä toisiinsa.

Ensinnäkin flunssa voi aiheuttaa tukkoisuutta korvissa, mikä voi johtaa huimaustunteeseen. Tämä johtuu siitä, että korvien sisällä oleva neste (yleensä kaikki ilman paineet) ei pääse liikkumaan normaalisti, mikä häiritsee tasapainoaistia. Tämä puolestaan voi johtaa huimaustunteeseen, joka voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja flunssan jälkeen.

Toiseksi, flunssa voi aiheuttaa nestehukkaa ja dehydraatiota. Flunssa oireineen voi aiheuttaa suuren nestehukan, joka voi johtaa huimaukseen. Tämä on yleensä tapahtunut, kun potilas menettää paljon nestettä hikoilun aikana, joka on yleinen flunssan oire. Vaikka se ei ole yleinen syy huimaukseen flunssan aikana, potilaan tulisi aina varmistaa, että hän juo runsaasti vettä tai muita nesteitä estääkseen nestehukan ja dehydraation.

Kolmanneksi, flunssa voi vaikuttaa verenkiertoelimistöön. Flunssan aikana keho taistelee infektiota vastaan, ja immuunijärjestelmä voi aktivoida sympaattisen hermoston. Tämä voi johtaa verisuonten ahtautumiseen ja lisätä sydämen lyöntitiheyttä. Nämä muutokset voivat vaikuttaa verenkiertoon ja verenpaineeseen, mikä voi puolestaan ​​johtaa huimaukseen.

Lisäksi flunssa voi aiheuttaa päänsärkyä, joka voi myös johtaa huimaukseen. Päänsärky voi johtua nenän tukkoisuudesta, joka voi lisätä painetta kasvojen alueella. Tämä paine voi vaikuttaa korvaan ja tasapainohermoon, mikä johtaa huimaukseen.

Jotta flunssasta selviytyisi välttäen mahdollisuuksien mukaan huimausta, on tärkeää hoitaa flunssa oikein. Tämä sisältää riittävän nesteytyksen, lääkityksen flunssan oireiden hoitamiseksi ja omahoitona mm. nenän huuhtelun. Lisäksi potilas voi tunnistaa tilanteet tai ympäristöt, jotka voivat lisätä huimausta, kuten liiallinen liikkuminen tai korkean paikan pelko.

Huimaus on yleinen oire flunssan aikana, mutta se voi olla usein hoidettavissa hyvin. On tärkeää varmistaa, että potilas pitää kehonsa hyvin nesteytettynä ja hoitaa flunssan oireita oikein. Flunssan ja sen mahdollisten seurausten, kuten huimauksen, välttäminen on tärkeä askel kohti terveellistä ja virkeää kehoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *