flunssa akupisteet

By | 18 toukokuun, 2023

Flunssan akupisteiden tunteminen voi auttaa monia ihmisiä lievittämään flunssan oireita ja parantamaan nopeammin. Akupisteiden sijainti ja niiden stimulointi on osa akupunktion perinteistä kiinalaista lääketiedettä, ja monet uskovat sen auttavan immuniteetin vahvistamisessa ja kehon paranemisessa.

Ensinnäkin, flunssan ensimerkkien ilmetessä on tärkeää stimuloida akupisteitä, joita kutsutaan ”puolustusakupisteiksi”. Nämä sijaitsevat kasvojen alueella ylähuulen yläpuolella, ei-niin-luinen osan ja nenän välissä. Niiden stimulointi auttaa lisäämään energiaa kehossa ja parantaa vastustuskykyä.

Toinen tärkeä akupiste flunssan hoidossa on ”luglio”-piste. Se sijaitsee käsivarsiin ja sen stimulointi auttaa lievittämään flunssan oireita, kuten kuumetta, yskää ja kurkkukipua. Piste sijaitsee kyynärvarren sisäpuolella noin kahden senttimetrin päässä ranteesta.

”Lieventävä sydän”-akupiste, joka sijaitsee rinnan keskellä, on toinen akupiste, joka auttaa flunssan hoidossa. Sen stimulointi auttaa lievittämään hengitysteiden ongelmia ja yskää.

Lisäksi on olemassa akupisteitä, jotka auttavat kehoa rentoutumaan ja parantamaan unen laatua. ”Unipiste”, joka sijaitsee kämmenen sisällä, auttaa parantamaan unen laatua ja lisäämään energiatasoja.

Akupisteiden stimulointi voidaan tehdä useilla tavoilla kuten hieromalla, painamalla tai pistämällä neuloja ihoon. On tärkeää suorittaa akupunktio asiantuntijan valvonnassa ja käyttää kertakäyttösiä neuloja.

Lopuksi on tärkeää muistaa, että akupunktion käyttö flunssan hoidossa ei ole tieteellisesti todistettu menetelmä, eikä sitä pitäisi käyttää ainoana hoitomuotona. Perinteisiä flunssan hoitomenetelmiä, kuten lepoa, nesteytystä ja lääkitystä, on edelleen käytettävä. Akupisteiden stimulointi voi kuitenkin toimia tehokkaana lisänä flunssan hoitoon ja auttaa lievittämään oireita nopeammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *