auttaako sauna flunssaan

By | 30 huhtikuun, 2023

Sauna on suosittu hikoilumenetelmä, jota monet käyttävät rentoutumiseen ja terveyden ylläpitämiseen. Monet ihmiset uskovat, että sauna on hyvä hoito flunssan oireiden lievittämiseen, kuten tukkoisuuteen ja kurkkukipuun. Mutta auttaako sauna todella flunssaan?

Saunominen voi tuoda hetkellistä helpotusta flunssaan liittyviin oireisiin. Kuumassa ympäristössä hengittäminen saa kehon tuottamaan histamiinia, joka toimii luonnollisena dekongestanttina. Histamiini saa verisuonet supistumaan ja vähentää turvotusta limakalvoilla, mikä helpottaa hengitystä ja poistaa tukkoisuutta. Lisäksi sauna auttaa avaamaan huokosiaan ja poistamaan myrkkyjä kehosta hikoilemalla.

Saunominen voi kuitenkin myös johtaa kuivumiseen. Hikoilu voi viedä paljon nesteitä kehosta, mikä voi tehdä flunssan oireista pahempia ja hidastaa paranemista. On tärkeää juoda riittävästi vettä saunan jälkeen ja välttää saunomista liian pitkään.

On myös tärkeää muistaa, että saunominen ei ole hoitokeino flunssaan. Se voi korkeintaan helpottaa oireita väliaikaisesti, mutta se ei paranna flunssaa. Paras tapa pysyä terveenä ja ehkäistä flunssa on noudattaa terveellistä elämäntapaa, joka sisältää ravinnerikkaan ruokavalion, riittävästi unta ja liikuntaa sekä käsihygienian noudattamista.

Lopuksi, vaikka sauna voi tuoda hetkellistä helpotusta flunssan oireisiin, on tärkeää käyttää sitä oikein ja muistaa, että se ei ole hoitomenetelmä flunssalle. Jos flunssan oireesi ovat vakavia tai kestävät pitkään, ota yhteyttä lääkäriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *