auto ei lähde käyntiin kylmällä

By | 22 toukokuun, 2023

Auto ei lähde käyntiin kylmällä – mitä tehdä?

Joskus kylmät talvipäivät voivat tuoda tavallisia haasteita autoiluun. Eräs yleisimmistä ongelma on, kun auto ei lähde käyntiin kylmällä. Tämä voi johtua useista eri syistä, mutta onneksi on olemassa muutamia yksinkertaisia ratkaisuja ongelman ratkaisemiseksi.

Yleisimpiä syitä siihen, että auto ei lähde käyntiin kylmällä, ovat patteri, polttoaine sekä sytytysjärjestelmä. Patterin heikkous voi olla yksi syy siihen, että auto ei käynnisty kylmällä. Kylmän sää aiheuttaa usein sen, että patterin kapasiteetti vähenee ja jopa uudempi batteri voi olla heikko. Tarkista käynnistyksen jälkeinen jännite ja varmista, että batteri on ladattu.

Toinen yleinen syy autoilijoiden kylmänä tapahtuviin käynnistysongelmiin on polttoaineen vähäinen määrä. Tyhjänä ajaminen on pahin asia, joka voidaan tehdä autolle, varsinkin kovilla pakkasilla. Tarkista polttoaineen määrä ja tankkaa tarvittaessa ennen kuin yrität käynnistää auton.

Myös sytytysjärjestelmällä, joka vastaa moottorin käynnistymisestä, voi olla osuutensa. Varmista, että kaikki sytytystulpat ovat puhtaat, toimivat ja asennettu oikein. Tarkista myös sytytysjohdot ja kela, varmistaen niiden toimivuuden ja että ne ovat kiinni tiukasti.

On myös muita tapoja, joilla voit yrittää käynnistää auton pakkasella. Käynnistä autosi viidestä kymmeneen sekuntia, sammuta se, odota viisi sekuntia ja yritä uudelleen. Tämä antaa bensiinin syöttöjärjestelmälle aikaa ehtiä toimia. Varmista myös, että nappulat ja vipukytkimet ovat oikeassa asennossa.

Jos auton käynnistäminen kylmällä ei onnistu edellä mainituilla keinoin, voidaan harkita lisävarusteiden käyttöä. Esimerkiksi auton lämmityslaite tai täydellinen akkulaturi voivat auttaa auton käynnistymisessä kovalla pakkasella.

Joten jos auto ei lähde käyntiin kylmällä, ei ole syytä paniikkiin. Yllä olevat vinkit ja niksit auttavat saamaan auton käynnistymään nopeasti ja helposti, jolloin voit jatkaa matkaasi. Muista kuitenkin aina käyttää järkeä ja varovaisuutta, kun työskentelet autosi kanssa kylmällä säällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *