astma ja flunssa

By | 10 toukokuun, 2023

Astma ja flunssa ovat kaksi eri sairautta, mutta ne voivat vaikuttaa toisiinsa. Monet astmaa sairastavat kärsivät flunssasta usein pahemmin kuin muut, mikä johtuu siitä, että astma on hengitysteiden krooninen tulehdussairaus, joka aiheuttaa hengitysteiden supistumista. Flunssa puolestaan on hengityselinten virussairaus, joka voi aiheuttaa hengitysteiden tulehdusta.

Jos astmaa sairastavan henkilön flunssa pahenee, se voi johtaa astmakohtaukseen, johon liittyy voimakasta hengenahdistusta, yskää ja rintakipua. Tämä johtuu siitä, että flunssa voi laukaista astman pahenemisvaiheen, kun hengitysteissä oleva limakalvo turpoaa ja supistaa hengitystiet.

Flunssan ehkäisy on tärkeä astmaa sairastaville henkilöille, sillä flunssa lisää astman pahenemisriskiä. Flunssan ehkäiseminen on tärkeää kaikille, mutta erityisesti astmaa sairastaville henkilöille. Flunssan leviämisen ehkäisemiseksi on tärkeää pestä kädet huolellisesti, välttää koskettamasta silmiä, nenää ja suuta ja välttää julkisia paikkoja, kun olet sairas.

Jos astmaa sairastava henkilö sairastuu flunssaan, on tärkeää hoitaa flunssaa huolellisesti ja hoitaa astmaa tehokkaasti. Flunssan hoitoon käytetään yleensä lepoa, runsasta nesteen juontia ja kuumetta alentavia lääkkeitä. Astman hoitoon käytetään lääkkeitä, jotka avaavat hengitystiet ja vähentävät tulehdusta hengitysteissä.

Lopuksi, astma ja flunssa ovat kaksi toisistaan erillistä sairautta, mutta molemmat voivat vaikuttaa toisiinsa. Flunssa voi pahentaa astmaa, joten on tärkeää ehkäistä flunssan tarttumista ja hoitaa flunssaa huolellisesti, jos se iskee. Astmaa on myös hoidettava tehokkaasti ja oikein, jotta se ei pahene flunssan vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *