alkuraskaus flunssa

By | 24 huhtikuun, 2023

Monille naisille alkuraskaus on aika, jolloin keho käy läpi valtavan määrän muutoksia. Raskauden aikana immuunijärjestelmä on heikentynyt, mikä tarkoittaa sitä, että odottavilla äideillä on suurempi riski sairastua flunssaan. Vaikka flunssa ei ole vaarallinen alkuraskaudessa, sen oireet voivat olla erittäin epämiellyttäviä ja aiheuttaa huolta.

Flunssan oireita alkuraskaudessa

Flunssan oireet ovat samanlaisia kuin muulloinkin, mutta ne voivat tuntua raskaana olevalle naiselle voimakkaammilta. Oireisiin kuuluvat yskä, nenän tukkoisuus, kurkkukipu, kehon heikkous ja kuume. Raskaana olevat naiset ovat alttiimpia flunssavirukselle, koska heidän immuunijärjestelmänsä on heikentynyt, jotta sikiö voisi kasvaa.

Flunssan hoitaminen alkuraskaudessa

Naisilla, jotka sairastavat flunssaa alkuraskaudessa, on tärkeää ottaa lepoa, juoda runsaasti nestettä ja syödä terveellistä ruokaa. Flunssan oireiden hoitoon voi käyttää parasetamolia, mutta muista tarkistaa lääkäriltä, minkä annoksen voit ottaa. Raskaana olevien naisten ei tulisi käyttää aspiriinia flunssan hoitoon, sillä siitä voi olla haittaa sikiölle.

Flunssan ehkäisy alkuraskaudessa

Paras tapa välttää flunssaa alkuraskaudessa on pitää huolta hygieniasta. Käytä käsidesiä usein, älä ota kontaktia muiden sairaiden ihmisten kanssa ja vältä suuria väkijoukkoja. Flunssaa voi myös ehkäistä syömällä terveellistä ruokaa ja saamalla tarpeeksi lepoa.

Flunssa on yleinen vaiva alkuraskaudessa, mutta sen hoito ei yleensä vaadi lääkärin hoitoa. Jos flunssan oireet jatkuvat pitkään tai ne ovat voimakkaampia kuin normaalisti, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. On tärkeää muistaa pitää huolta itsestään ja sikiöstään raskauden aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *