alilämpö flunssa

By | 8 huhtikuun, 2023

Alilämpö voi olla merkki flunssasta

Flunssa on yleinen virustauti, joka voi oireilla monin tavoin. Tyypillisiä flunssaoireita ovat kuume, päänsärky, kurkkukipu, yskä ja nuha. Joissakin tapauksissa flunssan yhteydessä voi esiintyä myös alilämpöä.

Alilämpö tarkoittaa tilaa, jossa kehon lämpötila on alle 36,5 astetta. Normaali kehonlämpö vaihtelee yksilöstä ja tilanteesta riippuen, mutta yleensä se on noin 36,5–37,5 astetta. Alilämpö on yleisempää iäkkäillä ja lapsilla, mutta se voi esiintyä kenellä tahansa.

Alilämpö flunssan yhteydessä voi johtua monesta syystä. Flunssa viruksena aiheuttaa kehon tulehdusreaktion, joka voi laskea kehon lämpötilaa. Lisäksi flunssan aikana voi olla vähemmän ruokahalua, mikä voi vaikuttaa kehon energiatasapainoon ja laskea lämpötilaa. Joillakin flunssapotilailla voi myös olla alhainen verensokeri, mikä voi alentaa kehon lämpötilaa.

Alilämpö flunssan yhteydessä ei yleensä ole vaarallista, mutta se voi hidastaa paranemista. Alilämpö voi heikentää elimistön puolustuskykyä ja altistaa siten uusille infektioille. Siksi on tärkeää huolehtia riittävästä lepoa, juoda runsaasti nesteitä ja syödä monipuolista ruokaa flunssan aikana.

Jos flunssan yhteydessä esiintyy alilämpöä ja muita oireita, kuten huonovointisuutta tai väsymystä, kannattaa ottaa yhteys lääkäriin. Lääkäri voi arvioida tilanteen ja tarvittaessa määrätä lääkkeitä flunssan lievittämiseksi.

Flunssa on yleinen ja usein vaaraton tauti, joka kuitenkin voi aiheuttaa haittaa arjessa. Jos flunssaa ei saa levättyä tarpeeksi ja huolehdita riittävästä ravinnosta, voi sen kesto pidentyä. Siksi on tärkeää huolehtia kehon hyvinvoinnista flunssan aikana ja ennaltaehkäistä uusien infektioiden syntymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *