alhainen ruumiinlämpö flunssa

By | 14 huhtikuun, 2023

Flunssa on yleinen virustauti, joka aiheuttaa erilaisia oireita, kuten kuumeen, päänsärkyä, lihaskipuja, nuhaa ja yskää. Yksi harvinaisemmista flunssan oireista on alhainen ruumiinlämpö. Tämä tarkoittaa tilannetta, jossa normaalisti noin 36,5-37,5 asteista kehonlämpöä on alle 36 astetta.

Alhainen ruumiinlämpö flunssassa voi olla merkki kehon heikosta vastustuskyvystä. Tauti aiheuttaa kehonlämmön laskun lisäksi yleensä myös muita oireita, kuten väsymystä ja heikotusta. Alhainen lämpötila voi myös viestiä siitä, että kehomme koettaa säästää energiaa taistellessaan flunssaa vastaan.

Alhaisen ruumiinlämmön syyt flunssassa voivat vaihdella. Yksi mahdollinen selitys on se, että flunssavirukset voivat vaikuttaa hormoni- ja aineenvaihduntaelimistöön, joka puolestaan vaikuttaa kehonlämpötiloihin. Toisaalta, kehon aktiivisuutta vähentävä flunssa voi johtaa alhaisiin lämpötiloihin, sillä keho ei yritä lämmittää itseään samassa määrin kuin normaalisti.

Vaikka alhainen ruumiinlämpö flunssassa ei olekaan tavallinen oire, se ei yleensä ole merkki vakavasta tilasta. Usein se katoaa kun flunssa paranee. Jos olet huolissasi oireista tai sinulla on muita vaivoja, kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä lääkäriin.

Flunssan hoito yleisesti koostuu levosta, nesteytyksestä ja oireenmukaisten lääkkeiden käytöstä. Alhaisen ruumiinlämpötilan kohdalla ei ole varsinaista hoitoa, vaan sen hoitaminen tapahtuu samalla tavalla kuin flunssan muutkin oireet. On kuitenkin tärkeää noudattaa kehoa ja levätä sen verran kuin tarvitsee.

Yhteenvetona voidaan todeta, että alhainen ruumiinlämpö on harvinainen flunssan oire, joka viittaa yleensä kehon heikkoon vastustuskykyyn ja tarpeeseen levätä. Se ei ole merkki vakavasta tilasta, mutta jos oireet huolestuttavat, on aina hyvä ottaa yhteyttä lääkäriin. Flunssan hoitoon kuuluu levon ja nesteytyksen lisäksi oireenmukaisten lääkkeiden käyttö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *