ääni lähtee flunssa

By | 9 toukokuun, 2023

Flunssan aikana monet kärsivät ääniongelmista. Ääni saattaa alkaa käheytyä ja kurkussa saattaa tuntua raa’alta tai aralta. Tämä johtuu flunssan aiheuttamasta tulehduksesta kurkun alueella.

Flunssan aikana kurkkuun kertyy tulehdusta aiheuttavia aineita, kuten bakteereja ja viruksia. Ne ärsyttävät kurkun limakalvoja ja saavat aikaan voimakasta kurkun kuristus- ja kiputunnetta. Tämä saa aikaan sen, että ääni lakkaa kulkemasta vapaasti kurkunpään läpi. Tämän seurauksena ääni muuttuu käheäksi tai se katoaa kokonaan.

Jos flunssasta kärsivä huomaa äänihäiriöitä, hän voi helpottaa oloaan joillakin yksinkertaisilla keinoilla. Tärkeintä on juoda paljon vettä tai muita nesteitä, sillä se auttaa kosteuttamaan ja rauhoittamaan kurkkua. Teetä hunajalla ja sitruunalla tai lämmintä maitoa hunajan kanssa voi myös juoda. Naposteluun kannattaa käyttää pehmeitä karkkeja tai kovia pastilleja. Flunssasta kärsivän tulisi myös välttää tupakointia ja alkoholin juontia, jotka voivat ärsyttää äänihuulia.

Jos flunssasta kärsivä henkilö haluaa hoitaa äänihäiriöitä tehokkaammin, hän voi vierailla lääkärissä tai apteekissa. Lääkäri voi määrätä tulehduksen lievittämiseen tarkoitettuja lääkkeitä ja suositella erilaisia ​​kurkkukipulääkkeitä, joilla on rauhoittava vaikutus kurkkuun. Apteekista voi ostaa kurkkuun tarkoitettuja suihkeita, pastilleja ja muita vastaavia tuotteita.

Flunssan aikana on tärkeää huolehtia äänestä, jotta se ei vahingoitu lisää. Lepon ja nesteytyksen lisäksi on suositeltavaa välttää kovaa puhumista tai laulamista. Flunssa yleensä kestää noin viikon, joten äänihuulia on syytä suojella tämän ajan kuluessa.

Kaiken kaikkiaan äänihäiriöt ovat yleisiä flunssan aikana. On kuitenkin helppoa ja tehokasta hoitaa niitä joillakin yksinkertaisilla keinoilla kotona tai lääkärin avulla. Tärkeintä on huolehtia äänihuulien lepoa ja kosteutta, jotta ne voivat parantua ja toimia normaalisti flunssan loputtua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *