Kognitiivinen hieronta

By | 12 helmikuun, 2024
Kognitiivinen hieronta

Kognitiivinen hieronta

Kognitiivinen hieronta on hoitomuoto, joka keskittyy kehon ja mielen yhteyteen. Se perustuu ajatukseen siitä, että kehon kireydet ja jännitykset voivat heijastua myös mieleen, ja päinvastoin. Kognitiivinen hieronta pyrkii vaikuttamaan näihin molempiin osa-alueisiin rentouttavalla ja terapeuttisella tavalla.

Miten kognitiivinen hieronta toimii?

Kognitiivinen hieronta perustuu hieronnan lisäksi keskusteluun ja itsetuntemuksen lisäämiseen. Hoitotilanteessa asiakas voi esimerkiksi kertoa hierojalle mieltään painavista asioista, ja hieroja voi ohjata asiakasta rentoutumisen ja stressinhallinnan harjoituksiin. Näin hieronnan ja keskustelun yhdistelmä voi auttaa asiakasta kokonaisvaltaisesti.

Kognitiivisen hieronnan hyödyt

Kognitiivinen hieronta voi auttaa mm. stressinhallinnassa, unen laadun parantamisessa, kehon ja mielen rentoutumisessa sekä kivunlievityksessä. Se voi myös lisätä asiakkaan itsetuntemusta ja auttaa näin esimerkiksi ahdistuksen ja masennuksen hoidossa.

Johtopäätös

Kognitiivinen hieronta on mielen ja kehon hyvinvointia edistävä hoitomuoto, joka voi tarjota apua monenlaisiin oireisiin ja vaivoihin. Sen avulla voi saada apua niin fyysisiin kipuihin kuin henkiseen jaksamiseenkin. Kognitiivinen hieronta kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon hyvinvointia ylläpitävänä ja edistävänä hoitomuotona.

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle kognitiivinen hieronta sopii?

Kognitiivinen hieronta sopii periaatteessa kaikille, jotka haluavat hoitaa kehoaan ja mieltään kokonaisvaltaisesti. Se voi olla erityisen hyödyllinen esimerkiksi stressaantuneille, kipujen kanssa kamppaileville tai mielialaongelmista kärsiville.

Montako kertaa kognitiivista hierontaa suositellaan?

Hoitotarve voi vaihdella yksilöllisesti. Jo muutama hoitokerta voi tuoda helpotusta oireisiin, mutta toisilla voi olla tarvetta säännöllisille hoitokerroille pitkäkestoisten vaivojen hoitamiseksi. Hieroja voi antaa asiakkaalle henkilökohtaisen suosituksen hoidon määrästä.

Mistä kognitiiviseen hierontaan voi hakea apua?

Kognitiivista hierontaa tarjoavat erilaiset hierojat ja hoitopaikat. Hierojan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hierojan koulutukseen ja kokemukseen kognitiivisen hieronnan alueella. Lisäksi hyvä tapa löytää sopiva hoitaja voi olla esimerkiksi suosituksien perusteella.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *